Centurion opasan za sve!

Centurion opasan za sve!
 Odbojkaški klub Centurion iz Pula novi je hrvatski prvoligaš od ove sezone. Najviši rang izboren je u svibnju ove godine na kvalifikacijskom turniru u Borovu, gdje su Puležani osvoji prvo mjesto. O njihovom debiju u društvu prvoligaša razgovarali smo s njihovim trenerom- igračem Goranom Jovanovićem.

- S pripremama smo krenuli 8. kolovoza, započeli s kondicijskim dijelom kao uvodom za početak tehničko- taktičke pripreme. Na okupu su svi igrači od prošle sezone i po pitanju igračkog kadra nema promjena. To nam je i bio cilj prošle sezone kada smo započeli s ovim projektom. Naime, želimo s vlastitim igračkim kadrom stvoriti stabilnog prvoligaša, te na taj način doprinijeti razvoju i popularizaciji muške odbojke u gradu Puli. Želimo uz dugoročni kvalitetan rad imati što više mladih odbojkaša koji će moći svoje prve odbojkaške korake učiti gledajući seniorske prvoligaše. Ekipa nam je sastavljena većinom od igrača iz Pule i bliže okolice, dio tima čine i dva igrača iz Rovinja te jedan iz Poreča. Pokriveni smo na svim pozicijama, svaki igrač može odigrati startnu šestorku - na pripremni period i igrački kadar svoje momčadi osvrnuo se trener i tehničar Centuriona Jovanović.
Potonji se ekipi pridružio tjedan prije početka prvenstva. Bio je odsutan zbog obaveza u ženskoj reprezentaciji, gdje je imao ulogu pomoćnika izbornika Angela Vercesija. U njegovoj odsutnosti momčad je pripremao Mladen Milošević.

- Naše ambicije su skromne ove sezone, želimo samo opstati u ligi i stjecati iskustva za sljedeću sezonu. Potajno se kao trener nadam da možda možemo izboriti četvrto mjesto i osigurati opstanak već nakon 14 kola. Ove sezone liga je neizmjerno jača jer prošle sezone nismo imali dovoljno utakmica, a i natjecali smo se protiv kadeta i juniora Rovinja, Rijeke i Opatije što nije bilo na našoj razini. Iz tog razloga veselimo se ovogodišnjim izazovima, a i želimo da naša publika opet gleda kvalitetniju mušku odbojku – ciljeve pulskog prvoligaša iznio je njihov trener. 
Centurion je u prvoj ligi debitirao porazom u Zadru od istoimenog domaćina. Borili su se Puljani do posljednjeg atoma snage, iako nisu bili kompletni, odlično su parirali iskusnijim Zadranima, koji su ih konačno slomili tek s 22:20 u petom setu. Ako bi se prema toj utakmici izvodili zaključci, Centurion za opstanak ne bi trebao brinuti.

- Mislim da će svakako ove sezone glavnu ulogu u ligi voditi Vukovar, Gorica, Zadar, Šibenik i Varazdin, mi ostali boriti ćemo se da iznenadimo nešto iskusnije ekipe. Svakako će biti zanimljivo s puno iznenađenja jer smatram da su ekipe dosta izjednačene po kvaliteti – ocijenio je kvalitetu druge jakosne skupine prve hrvatske odbojkaške lige Jovanović, za kraj razgovora poslao sljedeću poruku:

- Naša poruka bi svakako bila, željni smo igre i sportskog nadmudrivanja stoga opasni smo za sve. Zahvaljujemo se svim sponzorima i prijateljima odbojke koji su nas podržali prošle sezone, te gradu Puli koji je prepoznao ozbiljnost ovog nadamo se uspješnog dugogodišnjeg projekta

Članak preuzet s portala odbojka.hr.