O nama

Odbojkaški klub CENTURION je mlada sportska udruga koja je osnovana 2011. godine sa ciljem razvoja i promocije muške odbojke u gradu Puli. Početkom školske godine 2011/2012 krenulo se u Pulske osnovne škole sa animacijom dječaka od 5.-8. razreda i dogovorima sa profesorima tjelesnog odgoja koji su usmjeravali zainteresirane dječake prema našem klubu u školu odbojke.

Dobrim odazivom dječaka počeli smo sa radom u dvorani O.Š. VELI VRH tri puta tjedno od kolovoza 2011. godine. Dječake smo priključili u natjecanje Istarske županije u konkurenciji djevojčica.

Početkom školske godine 2012/13 treneru Ediju Grgoriniću priključuju se profesori kineziologije Goran Jovanović i Sebastjan Mikša koji su specijalisti treneri odbojke. Zajedno smo nastavili sa animacijom dječaka i demonstracijom odbojke u svim osnovnim školama grada Pule i okolice pri čemu smo odradili sa svima sat tjelesne i zdravstvene kulture te demonstrirali te pozvali u klub oko 600 dječaka. Nastavili smo sa školom odbojke, uključili se u natjecanja na županijskom i državnom nivou sa uzrastom mlađih kadeta.

U 2013. godini postajemo i punopravni član saveza sportova grada Pule. Za natjecateljsku sezonu 2013/14 prijavljujemo seniorsku ekipu za natjecanje u 2. Hrvatskoj ligi s ciljem ulaska u najviši rang natjecanja. Taj cilj je ostvaren iste sezone tako da se od jeseni 2014. godine natječemo u 1. A Hrvatskoj ligi. 

Namjera nam je da putem seniora dodatno ojačamo klub i privučemo još više mladih u ovaj atraktivni sport kako bi sutra bili još jači i takmičili se u svim kategorijama.