Puljani dočekali

Puljani dočekali
Centurion na drugoligaškom zapadu

Okupili smo 15-ak igrača iz Pule i okolnih mjesta, poput Štinjana, Peroja i Marčane, koji su proteklih desetak godina kraći ili duži period proveli u redovima prvoligaša Rovinja i krećemo s drugoligaškim natjecanjem, kaže Goran Jovanović

Pula

Nepune dvije godine nakon što je Edi Grgorinić, odbojkaški entuzijast i bivši član Uljanika, Pule i Rovinja, započeo projekt kojim je u svom gradu želio ponovno pokrenuti muški klub, u Puli će se nakon više od deset godina "suše" opet igrati muška seniorska odbojka. Centurion, novonastali klub koji u ovom trenutku okuplja 40-ak igrača svih dobnih uzrasta, naredne će sezone, koja započinje u listopadu, nastupati u Drugoj ligi - zapad koju sačinjavaju druge momčadi prvoligaških klubova iz naše regije, poput Rovinja, Rijeke i Opatije, uz još poneki klub s riječkog područja.

- Okupili smo 15-ak igrača iz Pule i okolnih mjesta, poput Štinjana, Peroja i Marčane, koji su proteklih desetak godina kraći ili duži period proveli u redovima prvoligaša Rovinja i krećemo s drugoligaškim natjecanjem - rekao je Goran Jovanović, bivši trener OTP banke koji je nakon igranja u Rovinju stigao u Centurion u kojem obnaša dvostruku ulogu, trenera i igrača, a usto i radi s mlađim kategorijama. - Dobro smo trenirali tijekom ovog ljeta, kombinirali rad u Pattinaggiu s onim na vanjskim pješčanim terenima, igrali turnire i spremni ćemo dočekati sezonu u kojoj rezultat neće biti na prvom mjestu. Glavno je da je u Puli opet zaživjela muška odbojka.

Mikša pomoćnik

Uz predsjednika kluba Grgorinića, Jovanoviću će u radu pomagati još jedan lanjski igrač Rovinja, Sebastjan Mikša. On će u Centurionu imati ulogu vanjskog suradnika, odnosno uskakat će kad mu to dozvole njegove obaveze tijekom naredne sezone u kojoj će sjediti na klupi odbojkašica iz Bala, na kojoj je zamijenio Borisa Debeljuha. U pulskom klubu neće zanemariti ni rad s klincima, pa će tako kadeti i mlađi kadeti i u narednoj sezoni izvan konkurencije igrati protiv svojih vršnjakinja u Istarskoj ligi odbojkašica, dok će oni najmlađi prve finese ove igre učiti u školi odbojke.

Škola odbojke

- Mi smo i s ovim najmlađima radili tijekom cijelog ljeta, također kombinirali igranje na pješčanim terenima s onim na parketu dvorane OŠ Veruda, a taj ćemo ciklus zaključiti turnirom na pijesku koji će se 29. kolovoza odigrati u Banjolama. Nakon turnira ćemo se u potpunosti okrenuti dvorani i 2. rujna krenuti s treninzima u Domu "Braće Ribar". Tu nam se mogu priključiti svi dječaci zainteresirani da se bave ovim sportom, godine nisu važne. Ono što njima, a i njihovim roditeljima možemo garantirati je ozbiljan i stručan rad, jer smo i Mikša i ja diplomirali na Fakultetu za fizičku kulturu na kojem smo specijalizirali odbojku, posjedujemo potrebno iskustvo i to smo spremni i dokazati - zaključio je Jovanović koji već godinama, uz rad u školi i treninge u klubu, vodi i mlađe selekcije hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

Svi zainteresirani sve dodatne informacije mogu dobiti upitom na mail o.k.centurion@gmail.com ili na brojeve mobitela  098/1759-199 (Jovanović) i  098/214-224 (Grgorinić).

I. CEROVAC